Afbeelding

Ons vlees

Rundvlees

Ons rundvlees kopen wij bij een vaste mester uit de omgeving. Bij ons vindt u onder andere onderstaande producten.

  • Riblappen
  • Magere runderlappen
  • Sukadelappen
  • Rosbief
  • Biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Biefstuk van de haas
  • Entrecôte
  • Soepvlees
  • Rundergehakt

Varkensvlees

Naast ons reguliere varkensvlees hebben wij ook varkensvlees van Duroc d'olives. Deze varkens bekend vanwege zijn rode vacht en hangende oren. De Duroc varkens krijgen speciale voeding die de smaak en malsheid optimaliseren en dat helpt in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Lees meer op www.durocdolives.be.

Kipspecialiteiten

Zoals u weet kunt u alle kanten op met kip. Het is heerlijk in een gerecht, maar een kipfilet is ook heel lekker! Wij hebben heerlijke kipproducten. Voor ieder wat wils! Ook hebben wij heerlijke kip-varianten van Maiski. Plantaardig gevoede kippen die op een diervriendelijke manier gehouden worden. Maïski kippen groeien niet alleen op in tochtvrije, verluchte en ontsmette ruimtes beschut van wind en regen. Ze krijgen ook enkel plantaardige voeding zonder enig dierlijk bestanddeel. Naargelang het kippenras bestaat de voeding uit 70% maïs of 70% tarwe, aangevuld met granen en groenvoer zoals soja en luzerne.

  • Kipbouten
  • Kipfilet
  • Brusselse kip
  • Saté
  • Schnitzels


Maiski

  • Ham-kaas
  • Hawaï
  • Kipvinken

Worstmakerij

Ook onze worsten maken wij zelf! Wat dacht u van onze heerlijke rookworsten. Op ambachtelijke en traditionele wijze gemaakt. Vers uit onze eigen rookkast.


  • Rookvlees
  • Boerenham
  • Ontbijtspek
  • Gerookte kipfilet        
  • Rookvleesworst
  • Peelham
  • Gekookte worsten
  • Boterhamworst
  • Ardennner boterhamworst
  • Knakworst
  • Gekookte hammen
  • Berliner leverworst
  • Uiengehakt
  • Mosterdspek
  • Smeerleverworst
  • Leverkaas
  • Balkenbrij
  • Zult
  • Zeeuws spek
  • Gebraden rollade
  • Gebraden fricandeau
  • Rosbief
  • Grillworst
  • Bloedworst
  • Bacon
  • Casseler rib
  • Boerenmetworst
  • Bloedworst
  • Zuurkoolspek
  • Gekookte casselerrib
  • Serranoham
  • Parmaham
  • Pain d'Ardenne
  • Pancetta
  • Schwarzwalder schinken
  • Chorizo
  • Salami
  • Peper salami
  • Serranocervelaat
  • Cranberrypaté
  • Roompaté
  • Ardenner paté

Zelfgemaakte vleeswaren

Al jaren maken wij zelf onze vleeswaren. Hierdoor is de kwaliteit altijd gegarandeerd en heerlijk van smaak! Wat dacht u van onze heerlijk boerenmetworst! Of heerlijk verse rookworst! Bekijk hieronder een deel van ons assortiment. Kom gerust een keer langs om te proeven!

  • Rookvlees
  • Boerenham
  • Ontbijtspek

Veel zelfgerookte streekgebonden producten.

  • Zult
  • Balkenbrij
  • Boerenmetworst
  • Rookvleesworst

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

OneGrain zout

Met minder zout is het nét zo lekker en wél zo gezond!

Zout geeft smaak aan onze producten, maar teveel zout is ongezond. Het verhoogt de bloeddruk en de kans op hart en vaatziekten. Minder zout is dus gezonder, daarom maken wij onze ambachtelijke kwaliteit met minder zout.

Hiervoor gebruiken wij OneGrain zout. Dit is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zou uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden. Zonder dat u het proeft, want de smaak blijft als vanouds.

Voedingsdeskundigen adviseren om de zoutinname te verlagen
  • Tot 40% minder zout
  • Voor een gezonde bloeddruk
  • Minder kans op hart- en vaatziekten

Gebruik van kaliumzouten in relatie tot gezondheid

Tijdens de regioavonden afgelopen maand is de vraag aan de orde geweest over het gebruik van kaliumzout en nierfunctiestoornis. Uitgebreide informatie geeft het st. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Daar wordt het kaliumgebruik als volgt omschreven:
Het gebruik van voldoende kalium is voor het menselijk lichaam nodig om zenuwprikkels door te geven en de waterhuishouding op orde te houden.

Gezonde mensen hebben mensen 4 tot 6 gram kalium per dag nodig. Dit krijgen we vooral binnen door allerlei voedingsmiddelen waarbij bijv. groenten (o.a. spinazie, postelein), aardappelen, koffie, fruit, cacao, tomaat en peulvruchten relatief veel kalium bevatten.

Weinig kalium zit in o.a. vlees, kaas, pasta, olie, roomboter, suiker en frisdrank. Voor nierpatiënten betekent dit dat de diëtist altijd een zo kaliumarm dieet voorschrijft wat per patiënt kan verschillen in relatie tot de ernst van de nierkwaal.

Als we keukenzout/ n.p.zout (Nacl) voor een gedeelte gaan vervangen voor kaliumzout betekent dit dat we 2,5 tot 3,5 gram kalium binnenkrijgen wanneer we 1 kg met 16 tot 18 gram gezouten product zouden eten. Het gebruik van 1 kg worst/vleeswaren/VK’s gaat niemand op 1 dag opeten. Volgens de statistieken krijgen we gemiddeld 125 gram met zout bewerkt vlees binnen. Dit zou betekenen als er gewerkt is met kaliumzout dat de dagelijkse hoeveelheid kaliuminname via vleesproducten ± 0,3 gram per persoon per dag is. Dit is bijvoorbeeld minder dan 2 koppen koffie of een banaan of 3 tomaten of een portie friet.

Uiteindelijk geldt voor nierpatiënten altijd een dieet met minder kalium. Dit wordt door een diëtist samengesteld en voorgeschreven. Uiteindelijk zou je beter vlees/worstproducten waar zo weinig kaliumzouten aan toegevoegd zijn (0,35 gram per 100 gram product) kunnen eten en koffie of friet of tomaat overslaan.

Maar voor alles geldt ‘Alles met mate’

Paul van Trigt